Hei, me stailataan sut
- tyyliin kaksi kuvaa.
Ennen:
tossukat-ennen

ja jälkeen:
tossukat-nyt

Pesun nimittäin. Löysin tuossa iltana muutamana Tuulintuvasta mallin ja ohjeen huovutettuihin tossuihin. Alkuperäinen lanka oli Lett-Lopia, mutta itselläni on aikamoinen läjä mikä-lienee-nimistä islanninvillaa. Muutaman erinäisen puserontekeleen purettuani sitä oli sen verran lyhyinä pätkinä, että niistä ei mitään isompaa neuletta olisi viitsinyt alkaa vääntää. (Eikä niitä voi poiskaan heittää, hyvänen aika, hyvää aitoa villaa, arvokasta kuin mikä, talteen vaan, se pulavuosi tulee ihan takuulla vielä!) Näihin tossuihin ne sen sijaan sopivat mainiosti! Pätkä yhtä väriä, pätkä toista. Tosin toisen tossun kanssa sitten piti hiukan mallailla että sai suurin piirtein samanlaiset.

Eipä siinä kauan nokka tuhissut; puikoilla 7 ensin sileää suorana, sitten pyöröneuleena. Kärjen päättely ja kannan kiinniompelu, ja voila! Tänään pesukoneeseen 60 asteeseen pyyhkeen ja muutaman teepparin kanssa. Koskaan en muuten ole niin innoissani odottanut pesukoneen ohjelman loppumista! Noh, liian isothan nuo sitten mulle ovat, katsotaan kelpaako siipan räpylään. Kuivuttuaan pitää ehkä laittaa jarrupalat pohjiin; mokkanahasta ehkä? Lankaa on vielä roimasti, ehkä teen pinkit itselleni ja laskeskelen mittasuhteita hiukan pienemmäksi.

Tsah, muistinko punnita, jotta painonpudotuskirjanpitoni pitää paikkansa. Enpä tietenkään. Kuivukoot nyt, sitten uusi yritys.
EDIT: kuivapunnitus myöhemmin antoi tulokseksi 120g.

Juu, ja kahvisukat on puikoilla. Pitikö jotain ufojakin viimeistellä?...