Viikonloppu meidän taloudessa sujui hektisessä biletysmeiningissä: eilen vietettiin Poitsun 6v-synttäreitä. Perinteiseen tapaan kestitsin koko konkkaronkan, tulivathan kaukaisimmat vieraat parin tunnin ajomatkan päästä ja nälkäisellä vatsalla ei ole kiva juhlia yhtään mitään. Ensin janssoninkiusausta/kasviskiusausta, höyrytettyjä kasviksia ja tuoresalaattia. Kahvin kanssa makeita herkkuja. Blogiani pitempään seurailleet muistanevat minun olevan täytekakkujen kanssa ei-yhteensopiva? Olen kuitenkin äärimmäisen jääräpäinen (yllätys oinaan tähtimerkeissä syntyneen kohdalla?) enkä suostu antamaan periksi, että minä en saisi aikaan syötävää täykkäriä. Niinpä Mein Kampf käydään säännönmukaisesti kolmesti vuodessa, ja ehkäpä nyt olen vihdoinkin löytänyt itselleni ja vanhalle uunilleni sopivan toimintatavan. Laitetaanpa itselle muistiin, niin varhaisdementikkona saan lukea itse, miten toimia kun Pikkupuffan seuraava kakku pitää taikoa.

LEVYKAKKU PUFFALANDIAN TYYLIIN

2x 6munan peruskakkupohjaa uunipellillä

Leikkaa levyt jaolla 2/3 + 1/3 ja aseta kokoamisvaiheessa nuo pienemmät palat yhdessä kakun keskimmäiseksi kerrokseksi.

TÄYTE:

  • ½ l kermaa vaahdotettuna

  • iso purkki rahkaa

  • ½-1 dl sokeria

  • hilloa (mansikka-, omena- tms)

  • 1-2 dl puolukoita + 1dl sokeria

KOSTUTUS: omena+appelsiinimehusekoitus

Sekoita kermavaahto, rahka ja sokeri. Levitä sitä kerros ekalle kostutetulle pohjalle ja päälle ohut hillokerros. Toista täytekerrosta varten ota osa kerma-rahka-sokeri-seoksesta ja sekoita siihen  jäiset puolukat ja sokeri, levitä kostutetulle pohjalle (tämä oli se kaksiosainen). Kerma-rahka-sokeri-seosta pitäisi olla vielä niin paljon, että se riittää kakun päälle, niin erillistä kermavaahtoa ei tarvita. Koristele henkien puhuttelun mukaan.

Poitsu sai kivoja lahjoja ja lapsilla oli hauskaa, porukka tosin oli tyttöpainotteinen... Minun kannaltani paras lahja oli se, jonka noudin postista itselleni jo perjantai-illalla. Osallistuin Ravelryssä erääseen Kaheliin vaihtoon ja parikseni osunut Pirren oli lähettänyt paketin. Olihan ihana! Olihan Kaheli! Olihan ihanan kaheli! (Ulkopuolisille tiedoksi, että sana kaheli viittaa tässä tapauksessa vaihdon taustalla olevaan keskusteluryhmään eikä ole tässä yhteydessä mitenkään negatiivinen ilmaus; päinvastoin.) Oli niin pinkkiä, niin pinkkiä. Oli niin minun näköiseni paketti. Pinkki pipo ja lisää samaa lankaa, pinkki muistitaulu ja hupsuttelukynä. Polkkakarkkeja ja Novitan uutuuslankoja. Oih! <3 Kiitos Pirren!

Pakkaset ovat laskeneet kunnolla, mutta meillä ei ulkoilla. Pikkupuffa on torstaina alkaneen kuumeflunssan (jossa ei ollutkaan mitään bakteeriperäistä aiheuttajaa - onneksi) yhä toipilas, ja meillä otetaan nyt iisisti. Rasmus-nalle ja Muumit ovat pop, ihan äidinkin mielestä. Nyt on ruoka vähitellen alkanut maistua, kolme päivää mentiinkin pelkällä pillis-vesi-blandis (eli omena-appelsiinimehu) -menulla.

Pakkaslukemien laskemisen myötä on ilmennyt yksi huono juttu:

Nättejä joo, mutta merkki siitä, että kaikki ei katossa ole ihan ok. Rakennusvirhe ilmeisesti? Tietää lähiaikoina kiukkuisia puhelinsoittoja ja luultavasti kesällä remppoja. Nyt en jaksa kuitenkaan miettiä moisia vaan liityn Rasmus-nallen ja Pikkupuffan seuraan mukanani polvisukankutimet! Ciao!