Suolaiset muffinit (laktoositon, gluteeniton) 20-24 kpl

3,5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta

2tl leivinjauhetta

½tl paprikajauhetta

½tl suolaa

½tl valkosipulijauhetta/rouhetta

1rkl kuivattuja yrttejä oman maun mukaan

200g kasviksia (esim. paprika, purjo) pieniksi pilkottuina

100g juustoraastetta

2dl kermamaitoa

2 munaa

½dl öljyä

 

Sekoita kuivat aineet keskenään ja muut aineet keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jaa muffinivuokiin jättäen ne hiukan vajaaksi ja paista 225 asteessa 10-15 min.

Toinen versio: korvaa puolet kasviksista esim. sinihomejuustolla tai fetajuustolla.

 

Kookosleivät (laktoositon, gluteeniton)

2 munaa

1 3/4 dl sokeria

(reilu) 200g kookoshiutaleita

50g l-tonta voita/margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä

 

Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Muotoile uunipellille kahdella lusikalla taikinasta palloja ja paista 200 asteessa, kunnes leivät ovat kullanruskeita. Taikina leviää uunissa vain hiukan.