Suolaiset muffinit (laktoositon, gluteeniton) 20-24 kpl
3,5 dl luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
2tl leivinjauhetta
½tl paprikajauhetta
½tl suolaa
½tl valkosipulijauhetta/rouhetta
1rkl kuivattuja yrttejä oman maun mukaan
200g kasviksia (esim. paprika, purjo) pieniksi pilkottuina
100g juustoraastetta
2dl kermamaitoa
2 munaa
½dl öljyä
Sekoita kuivat aineet keskenään ja muut aineet keskenään. Yhdistä ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jaa muffinivuokiin jättäen ne hiukan vajaaksi ja paista 225 asteessa 10-15 min.
Toinen versio: korvaa puolet kasviksista esim. sinihomejuustolla tai fetajuustolla.
Kookosleivät (laktoositon, gluteeniton)
2 munaa
1 3/4 dl sokeria
(reilu) 200g kookoshiutaleita
50g l-tonta voita/margariinia sulatettuna ja jäähdytettynä
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi, lisää kookoshiutaleet ja voisula ja sekoita tasaiseksi. Muotoile uunipellille kahdella lusikalla taikinasta palloja ja paista 200 asteessa, kunnes leivät ovat kullanruskeita. Taikina leviää uunissa vain hiukan.