Olen pitänyt viime päivät saikkua - tietokoneelta. Maanantaina meni yläselkä niin jumiin, että jonkin aikaa pelkäsin jo halvaantuvani. Pikkupuffa on tehokas, melkein 9-kiloinen, kotipunnus ja tietokoneella roikkuminen tappavaa toimintaa kropalleni. 800-buranalla ja kotihieronnalla sinnittelin keskiviikkoon asti; onhan mulla yleensäkin hartiat jumissa (jatkuvasti on puolet vasemmasta kädestä tunnottomana, mutta mitäs pienistä...), mutta keskiviikkona oli pakko marssia lekurin juttusille. Itänaapuritaustainen täti tunnusteli paikkoja ja totesi "Kjyllä, tämä olla aivan jumissa. Ota lääkettä ja laita kjylmää. Ei saa hieroa, vain silittä. Vain silittä ja suudella." Pikkupuffaan kääntyen lisäsi vielä "Sano isälle." Kirjoitti ibuprofeiinireseptin sekä Panacodia, josta ei pitäisi imeytyä äidinmaitoon kodeiinia. Nettiä tutkiessani löysin mielenkiintoisen lisäyksen: lasta kannattaa tarkkailla morfiiniyliannostuksen oireiden varalta. Jepjep, huumehörhöäitinä olo tässä enää onkin vierasta. Jösses, että on syyllinen ja huono omatunto Pikkupuffan takia. Varmuuden vuoksi lohkoin napit 1/6 kokoon, lekurin määräämä annostus oli 1/2 - 1 nappi kerrallaan. Eli tuskin tuo nyt lapselle vaarallista olisi, mutta olenpahan ylisuojelevainen mamma.

Jotain sentään olen saanut tehtyä (vaikkei parhaimmillaan pää kääntynyt ja nukkua piti hievahtamatta ja kylkeä kääntämättä): neulomaan pystyy kivutta tietyssä asennossa. Joitain ufojakin on valmistunut, kuvia hetken kuluttua...

Mutta akuuttiongelma, johon etsin teiltä, hyvät blogiystävät, apua: Mistä löydän jättikokoisia nappeja - ei lääke- vaan oikeita. Yksikin piisaa. Pikaneulomuksena tikutin itselleni kaulurin, ja se kaipaa nyt noin 6-7cm halkaisijaltaan olevaa nappia, mielellään ruskehtavaa taikka sinertävää. Huutiksesta olen bongannut vain 5-senttisiä... Paikalliseen nappikauppaan en juuri nyt jaksa lähteä taivaltamaan.

Ai niin, yksi saavutus pitää raportoida heti kuvallisesti. Keskiviikon apteekkikäynnin yhteydessä poikkesin Eurokankaassa, ja pystyin melkein olemaan ostamatta!
tyynykankaat

Mukaan tarttui vain kolme pientä kankaanpalaa, ja niille on heti tarkoitus mietittynä: sohvatyynyiksi saliimme.