Kyl niippal ihana ilma tual ulkon ny o. Aurinkko paista ja linnu laulava ihan kurkku suorana. Kevät o selväst tulossa. Iha mnu ittekki laulatta. NOT.  Noh, jos juhannuksena pääsee luistellen Ruotsiin niin kesästä tulee kylmä, niinkuin vanha turkulainen kansanviisaus kuuluu.

Jeah, piristää kummasti päivää tuo lumenluonti. Tein reitin ovelta postilaatikolle ja loin karhun tekemän vallin pois tien reunasta. Eipä tarvitse Posteljoonikustin hukata meidän posteja ainakaan sen vuoksi ettei pääse lootalle. Pääsee tekemään ainakin pariin kertaan vielä lumihommia tän vuorokauden aikana.

Tuli sitten reissattua Pikkupuffan kanssa Suomea pitkin poikin niin lännessä kuin idässäkin. Välillä pari päivää kotona lepäiltiin ja viikon pakollinen vauvauinti käytiin pulikoimassa. Mämmiä pisteltiin hiukan poskeen, neitikin olis syönyt enemmän kuin sen teelusikallisen minkä nipo äiti raaski antaa; mukamas vielä pienelle sopimatonta. Suklaat hoiteli äiti, eikä niitäkään kovin paljoa: mikähän mua nykyään oikein vaivaa.

Neiti nousi itse ekan kerran seisomaan tukea vasten kiirastorstaina. Sen jälkeen onkin kelvannut tueksi ihan mikä vaan. Mieluusti äidin housunlahje, tästäpä muistinkin, että pitää laittaa vyö farkkuihin. Veikkaan, että kohta meillä mennään aika lujaa jo kahdella raajalla - ilman äitiä. Noh, neiti täytti eilen 10kk, jo se on aikakin - äiti käveli seitsenkuisena (kuulemma, en itse muista).

lapaskirjat
Ennen reissuun lähtöä piipahdettiin kirjastossa. Lainasin pari mielenkiintoista lapaskirjaa. Jostain syystä kuvittelin olevani pahasti vuodenajallisesti jälkijunassa, mutta katin kontit, oikein hyvinhän tuo osui. Herkullisia ohjeita joka sivu, varsinkin tuo ruotsalainen kirja, täynnä. Piti jo reissussa testailla ohjeita, mutta kun ohjeet oli tehty jollekin svenssonien 26s/cm-langalle, niin en jaksanut alkaa muokkaamaan kirjoneulekuvioita seiskaveikalle sopivaksi. Pitää ostaa ohuempaa lankaa. Ihan hyvä syy siis shoppailla lisää lankaa.

koriatnapit

Ikään kuin meille ei taas olisi hiukan lankaa ja muuta tavaraa muuttanut. Kiinassa on ehkä silkkitie, mutta meillä itäinen reissu oli villatie. Olin asettanut itäreissun ehdoksi, että reitti kulkee Korian (lue: Novitan tehtaanmyymälän) kautta. Pidin itseni kuitenkin kurissa, vain kaksi nyssäkkää pussilankaa, seiskaveikkaa ja Nalle Coloria tarttui hihaan. Anoppilasta  meille muutti iso vanha laatikollinen mustia Sarviksen nappeja. Loota painaa 1430g, josta laskutoimitusten jälkeen päättelen sisällön olevan noin 1200 nappia. Saa muutamat housut tällä napitettua, luulisin. Silti jotenkin luulen, että Katiija ei ihan tällaista mummon nappilootaa tarkoittanut, vaikka blogissaan sellaista kaipaili?

Juups, ja isäntä osti meille uuden kameran. Hienon. Kyllästyi kuuntelemaan alituista marinaani akkujen lataamisesta ja siitä, että kuvan pitäisi napsahtaa muka nopeammin kuin 5s napin painalluksesta, ihme nipottaja... Nyt on vaan yks ongelma: sitä ei osata käyttää kunnolla. Järjestelmädigi on näemmä hiukan monipuolisempi kuin vanha näps-näps-miks-tää-ei-kuvaa-kameramme. Noh, toisaalta: suoritin vuosia-vuosia sitten eräät opinnot loppuun pyhästi luvaten suorittaa vapaavalintaiset valokuvauskurssin asiat joskus omalla ajalla. Se aika on kai sit nyt. Saas nähdä miten akan käy.