Tuleva työhönpaluu kangastelee ja (ahdistelee) mielessä. Pitäis varmaan ostaa jotain ryppyrasvaa, ettei näyttäis niin vanhalta (vuosi on vanhentanut varmaan vuosikymmenellä). Vois tarvita jalatkin jotain rasvaa. Vaikka aloe veraa. Step-langassa on mukana sekä aloe veraa että jojoba-öljyä. Siispä haluan vääntää itselleni rasvaiset työsukat. Sellaiset, että niillä voi tassutella jo ennen keskitalven paukkupakkasia, joten ei puhettakaan että työsukiksi kelpaisi tässä tapauksessa seiskaveikasta väännetyt. Toinen minäni taistelee ostamista vastaan: varastossa on yhä sitä Ruotsista ostettua, käsinvärjättyä ärtsypinkkiä, mutta ei. Mä haluan ostaa Steppiä. Ääääää, mä haluun.

Photobucket

Astun lempparikaupastani Heinistä kassissa hiukan muutakin kuin yksi kerä Steppiä. Halusin toki vain auttaa kauppiasta pääsemään eroon Mandarin Classicista, kun lunastin 700g. Sulovileeninä totesin hinnan suosivan ostamista: 67% säästö. Ja nyt omistan myös elämäni ensimmäiset Addit, 2,5 numeroiset bambusukkikset. Ihan vaan jotta pääsen heti väkertämään Steppiä. Toiset kun ovat kiinni Ruotsipinkissä.

Mitähän kertoo lapsestani se, että taisin kuulla suustaan tulleen nyt ensimmäisen sanansa, kun levitin langat lattialle: "Jee!". Kuva kertoo myös sen, että kerät olivat heti mieluisia, joten ehkä niistä jotain Pikkupuffalle syntyy. Joskus. Kun henget puhuttelevat.

Kotimatkalla mietin hyviä syitä ostaa lankaa mieluummin kuin suklaata, olihan jo menomatkalla fiilikseni sellainen, että ruokakaupassa kärryihin olisi eksynyt suklaata.

1. Langat eivät vanhene eivätkä pilaannu, vaikka niitä ei heti käyttäisikään. (Vrt. suklaa. Tosin meillä se ei koskaan ehdi vanhentua.)
2. Langoista on pitempiaikaista iloa niin katsellessa, suunnitellessa kuin neuloessakin. Kuka voi katsella suklaalevyä ja suunnitella sen syömistä ja laittaa takaisin kaappiin odottamaan kyseistä toimenpidettä?!
3. Langat voi käyttää uudelleen vuosienkin päästä.
4. Mikäli lanka ei olekaan mieluista, sen voi myydä, vaihtaa tai lahjoittaa jollekulle.
5. Langat eivät lihota.
6. Langoista ei tule näppyjä iholle eikä iho rasvoitu.
7. Langoista ei tule pakottavaa tarvetta syödä jotain suolaista ja juoda päälle litraa limsaa.
8. Lankojen tuonti kotiin on liikuntasuoritus. Kilo lankaa vastaa ostofiiliksissä vain 100g suklaan ostamista, joten kotiin tullessa kuorma on 10-kertainen ja liikunnallinen rasittavuus samoin. Näin ollen esim. tämänpäiväinen 800g kassini tuominen fillarintangolla jyrkkää ylämäkeä ajaen oli aikamoinen anaerobinen suoritus. Suklaalevyn tuominen ei olisi ollut.
9. Langan ostaminen on pitemmän päälle taloudellisempaa. (Suora seuraus em syystä 5.) Suklaan syöminen aiheuttaa jossain vaiheessa pakottavaa tarvetta uusien vaatteiden ostolle, mutta langan työstämisessä vaatekappale saattaa syntyä samalla puolivahingossa.
10. Langat kauniisti varastoituina ovat kauniimpia kuin suklaalevyt.

Ja kun kaikki edellä olevat syyt yhdistää, ja muistaa samalla suklaankin olevan terveellistä (koska kaakaopähkinä on kasvis ja kasvisten syönti on terveellistä), niin voidaan lopuksi vielä todeta langan ostamisen olevan suorastaan terveellistä!