P6152971.jpg

KYH 13/20. Suodatinpussikko kahvikaapin oveen. Kyllästyin irtonaisina hyllyllä lojuviin suodatinpusseihin. Nyt on pussikko valmis, kokonaan oma projektinsa on milloin pussikko päätyy oikealle paikalleen ja kuka sen siihen kiinnittää (niin, missähän on se mun oma naulavarasto...). Malli omasta päästä kokeile-ja-pura-menetelmällä, lanka jotain nimetöntä merseroitua puuvillaa 20g, koukku 2,5.

P6152964.jpg

KYH 4/20. Pikkupuffan puuvillahattu. Nimetöntä merseroimatonta puuvillaa 45g, koukulla 2. Neiti halusi kukkia hattuunsa (kuten kaikkeen muuhunkin), joten saamansa piti.

P6152962.jpg

KYH 5/20. Nukenpeitto jämälangoista, 205g, koukulla 4. Langat vaikka mitä herranjestassiunatkoonlaatua, mutta tähän ne kelpasivat oikein mainiosti. Tosin tästä peitosta ei nyt tullut ihan pelkästään nukenpeitto, kun Pikkupuffa haluaa sen välillä omillekin jaloilleen. Tietysti äidin sydäntä lämmittää, kun tyttö tykkää äidin tekeleistä. :)

P6152968.jpg

KYH 15/20. Aidosta kasari-nauhalangasta (materiaali lienee puuvillasekoitetta) saunasetti eli pesukinnas ja selänpesin 125g, puikoilla 5. Malli omasta päästä ajatuksellla mitä helpompi, sitä parempi, eli ainaoikeaa, selänpesin neulottu poikittain ja saumojen ompelua välttäen. Siipan tuomio: "joo, tää on hyvä".

P6172973.jpg

KYH 16/20. Samaa kasarinauhalankaa verkkokassi Suuren Käsityölehden uusimman numeron ja samalla Knittyn ohjeen mukaan. Pyrin käyttämään langan loppuun ja onnistuin, 215g meni, puikot 5 kuten saunasetissäkin. Sangat puolipitkät; kompromissi ostoskassipituisen ja olkakassipituisen väliltä. Tein ekan kerran elämässäni i-cordia, hiukan ruman näköistä jälkeä tuli näin kovasta langasta, mutta ehkä se tasoittuu käytössä. On muuten hiukan turhan hidasta tekniikkaa minun kärsimättömälle luonteelleni... :D

Eilen käytiin Pikkupuffan (ja siipan) kanssa metsäretkelle, ja kerättiin sananjalkoja. Olen ihan hurahtanut 20v tauon jälkeen kasvivärjäykseen ja olisi intoa kokeilla vaikka mitä! Ystäväpiirissä on onneksi muutamia samanhenkisiä, joten ensi maanantaina olisi tarkoitus laittaa kattilat porisemaan. (Peukut pystyyn, että ei sada!) Mutta nyt kohtaan akuutin välineurheiluongelman: Mistä löydän pienen parilevyisen keittotason, sellaisen joita jossain vaiheessa ihmiset ehkä käyttivät mökeillä, sähköllä toimivan. Taajama-alueella kun en voi avotulinuotiota pystyttää pihalle... Onko juuri sinulla? Tai tiedätkö jonkun, joka sellaisesta haluaisi päästä eroon? Anna vinkkiä! Kohtuusummasta olen valmis ostamaan taikka vaihtamaan johonkin! Samoin muutama edullinen, iso, vanha kattila on hakusessa. Uskokaa pois, kirpputoreja ja paikallisen kierrätyskeskuksen olen kolunnut jo...