atsosetti

Pikkupuffa tilasi kevätpipon, sai samaan settiin lapaset. Sieluni silmin näin tilanteen, jossa onnellinen lapsi poseeraa uusissa asusteissa kauniisti hymyillen ja paikallaan istuen, mutta tuossa duracel-ladatussa lapsessani ei nykyään ole mahdollisuutta moisiin asetuksiin. Pakko siis napsaista todella edustava, 2-ulotteinen kuva setistä pöydällä. Tosin tuo ainut kuva Pikkupuffasta ennen lapasten repimistä pois käsistä (mihin niitä 4 hammasta muuhun tarvitseekaan?) sekä pipon raatelua on laitettava nettieetteriin ihan sen kunniaksi, että kuvausyrityksen aikana neiti onnistui nousemaan ekan kerran seisomaan ilman tukea. (Hei, laitoiksä ton seisomaan? - En. - No herranjestas sentään, ny se sit onnistu nousemaan!)

puffatamineissa

Lankana Rondon (siis vuodelta 5 ennen museoita) Kangasvuokko; 100% puuvillaa. Puikot reunan helmineuleessa 3,5, muutoin 4 (ei bambua, joten erityisesti peukaloissa putoilevien puikkojen kilinä sai aikaan painokelvottomia repliikkejä - dorka, olisin vaan ottanut ne bambuiset). Lankaa meni pipoon 50g ja lapasiin 40g. Pipon ohje Ullaneuleen Suvituuli , lapaset oma ohje Pikkupuffan mittojen mukaan, neulo-sovita-pura-metodilla. Väritys ja raidoitus syntyi vähän kuin itsestään, mutta onneksi loppuvaiheessa keksin mahduttaa mukaan muistisäännön mahdollista isi-pukee-tilannettakin varten: oranssi kuin oikea, vasen kuin vaaleanpunainen.

seilorinurmikolla

Innostuneena pipon nopeasta valmistumisesta (olkoonkin että purin lukemattomia kertoja), väänsin toisenkin pipon, kun kerran vauhtiin pääsin. Tavoitteena pirteä-mutta-ei-niin-kovin-tyttömäinen-mutta-silti-ei-äijämäinen pipo. En tiedä onnistuinko, sillä tarkoitus olisi toimittaa tämä eräälle pikkumiehelle. Arkailin laittaa kirkkaanpunaista tuohon, mutta kun valmista pipoa katsoo niin kyllä saisi olla tuossa alemmassakin sinisessä raidassa punainen kriipu. No, ainakin suojaa päätä ja korvia kevättuulelta, oli kriipu mukana taikka ei.