Onpas taas venähtänyt blogin päivitystauko pitkäksi. Pahoittelen.

Kävimme Pikkupuffan kanssa ölymppiäläisten aikoihin sukulaisia moikkaamassa tuolla Varsinais-Suomen puolella (=etelässä, ainakin jos mittaa maantieteellisesti leveyspiirejä). Lunta satoi sielläkin ihan kotoisaan tahtiin ja pakkastikin. Mutta jossain vaiheessa pääsi neiti hiukan serkkupojan ja kummitätin ja mamman ja isotädin kanssa pulkkailemaan ja kelkkailemaan. Äiti yritti kuvailla. Tässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita isotädin kyydissä.

Huomatkaa sininen pikkukohta oikeassa alakulmassa. Taitaa olla kelkankulma, en ole ihan varma, kun eivät kuvaajan kohdalla noudattaneet nopeusrajoituksia. Hiukan liukkaampaa menoa siis kuin suomalaisilla Vancouverissa...

Sukkakaheli neuloo reissussa ollessaankin sukkia, tosin mallien vaikeustaso ei päätä huimannut, tärkeintä oli vaan saada neuloa!

UpeelleUkkelille (pian 3v) ihan hänen itsensä valitsemasta langasta; Poitsun KoolAid-värjäämää sukkalankaa 30g puikoilla nr 2,5.

Itselle KoolAidatusta Nallesta (55g) puikoilla 3/2,75.

Itselle. Taas. Kasvivärjätyistä pikkueristä. Teräosa kiventieralla ja sormipaisukarvejäkälällä (todiste jäljellä; voimakas tuoksahdus!) värjättyä Nallea, ja kun se loppui, varsi tehtiin sananjaloilla varjätystä Woolista. Puikot muistaakseni tässäkin 3 ja lankaa kului 65g. Yllättäen (?) Rinsessaa mukana!

Siippahan on varmaan jo saanut jalkapallofanistatuksen blogissani. Aston Villan väreihin sopivia sukkalankoja ei jemmassani ollut, mutta Ranskan maajoukkuevärit sentään kelpasivat. Mutta kuulemma tulee hiukan Venäjäkin mieleen (ihan sama, kunhan pelaa hyvin? allekirjoittanuthan ei jaksa kiinnostua futiksesta pallon vertaa...). 80g LanaGrossan Teamcolour Frankreichia puikoilla 2,5/ varsissa 2,25. Nyt on 52 sukkaparia vuodessa -yrityksessä koossa 20 paria. Puikoilla muutamat ja aikaa vielä hulppeat 3kk. :)

Väsähdin olympialaisiin sen verran, että jaksanut ilmoitella sukka-aikaansaannoksiani virallisiin tuloksiin, enkä näin ollen saa pröystäillä kultamitali kaulassa, mutta väliäkös tuolla. Tätä voisi vaikka verrata Suomen hiihtojoukkueen siihen ainoaan (?) käyttämättömään mokaan/ongelmaan oikeissa kisoissa: startissa oltiin ja maaliin hiihdettiin, mutta kun ei muistettu hiihtää maalivaatteen alta, että olisi kellot pysähtyneet...

Sitten iski omatuntoon pistos. Huushollissakin pitäisi kai jotain tehdä. Siivota vaikka. Sitä varten piti tehdä katumusharjoituksina Sini-Piika-lattianpesimeen rättejä Novitan Jivestä (on ehkä maailmankaikkeuden kammottavin lanka neuloa!), aina kiduttavaan loppugrammaan asti. Nyt on varasto siitä (v)ihanuudesta tyhjä, eikä uutta meille tule! Saldona neljä rättiä, joista yksi halusi siivoamaan hiukan siistimpää kotia...

Ja tiskirättejä, kuten tämä kiva mallilöydös Ravelrystä. Kokeilu(k)erä Eco-Cottonia, jossa 75% kierrätyspuuvillaa (myyjän kertoman mukaan vanhaa teepaitaa) sekä 25% polyamidia. Aika painavaa lopputulosta, mutta pinta karkeahkoa, luulisi toimivan. Puikoilla 4 tuli nopsaan valmista.

Toinen kokeilukerä, Novitan kevätuutuutta Puro Batikia. Puikot 4 tai 3,75, joka tuntui sopiavan minun käsialaani paremmin. Pikkupuffa alkoi himoita äidin rättejä (se väri, se väri!), joten langanjämä päätyi nukelle pepun"pesu"pyyhkeeksi, saaja tosin kritisoi pyyhettä pieneksi, mutta muisti lopulta nukenkin olevan aika pieni...

Niin se hupsahti helmikuu maaliskuuksi. Vaihteeksi sataa lunta ja on aika Lankahamsteroida...

EDIT-lisäys: isotäti hoi! Lupasin linkin ohjeeseen, jossa näytetään sukan aloitus kärjestä. Tässä Ullaneuleen ohje, ole hyvä! Tosin tällä välin lienet tehnyt jo ainakin kolmet sukat näin... :)