P6182976.jpg

P6182977.jpg

Vihdoin viimein valmiina toppikolmikko Ottiliaksi nimeämälläni omalla mallilla. Yksi Pikkupuffalle, toinen Pimulle ja kolmas hyvän ystäväni kivalle tyttärelle. Kukkia kaikkien tyttöjen toivomuksesta. Nämähän ovat niitä myös lätkätopeiksi kutsumiani, sillä ensimmäinen kokoversio oli projektini tämänkeväisen lätkän MM-kisayhteisneulonnan aikana. Lanka Mandarin Classicia, noin 380g, josta murto-osa tosin mitä-lienee-puuvillaa (kukat). Puikot 3,5 kenties. Kuvat taas ei-esittäviä, kun yksikään neideistä ei ole saatavilla livemalliksi, pieninkin tuossa seinän takana kuorsaa...

KYH-rintamalta ei juurikaan mainittavaa, päivän aloitus puuttuu vielä, keskeneräisiä on tehty, mutta vain hieman, sillä sain äkillisen pihahepulin ja rikkaruohot saivat haran tiellä kyytiä. Kuten myös ihan riesaksi asti levinnyt ukkomansikka, jota repelin kottikärrykaupalla pois. Mikäli joku haluaa kyseisen "ilostuksen" taimia, niin silvuplee, saa noutaa ihan ilmaiseksi meiltä. Tosin lehtokotilovarauksella, eli en ota vastuuta öttiäistuhoista. Onhan ukkomansikka toki kivan näköinen kukkiessaan ja ne leikkimansikatkin ihan mukavia, mutta enpä silti lukeudu lajin faneihin sen levittyä öttiäisten seisovaksi pöydäksi ympäri tonttia. Vielä on ruohoja niin pahuksesti mutta a) tämän päivän kiintiöni raatamista tuli täyteen ja b) mm. vuohenjuuret pitää säästää maanantaiksi, jolloin porisevat väripadat!

Maanantain akuuttiin värjäystarpeeseen saamme järjestymään keittolevyn ja olen varannut keittiömmekin tähän elämää ja ruuanlaittoa tärkeämpään tehtävään; joku kurja lupailee sadetta, joten taivasalla ei keittely onnistu. Jatkoa ajatellen oma keittolevy on yhä hakusessa, kun en vielä ole mihinkään kotipihalta kerennyt. Menyyksi olen suunnitellut sananjalkaa, vuohenjuurta sekä sipulinkuorta, kenties jotain muutakin. Joku kyseli peräänkuuluttamieni kattiloiden teknisiä ominaisuuksia: etsiskelen siis noin 5l emali/teräskattiloita, mikä jossain on tarpeettomina, niin huutakaahan hep.

Juuri tajusin juhannuksenkin olevan kynnyksellä, joten ehdinpä kerrankin toivottelemaan ajoissa:

P6132951.jpg

Oikein mukavaa ja hauskaa juhannusta teille kaikille! Mutta muistakaapa: let's be careful out there!