Miettikää hei, mitä kaikkea jäis tekemättä, jos kuuluisaa Viime Tinkaa (VT) ei olisi. Minulta vaikka mitä. Tietysti totean tämän suu hiukan mutrussa, kadehtien niitä pedanttisia ja säntillisiä ihmisiä, jotka sekä aloittavat että loppuunsaattavat erinäiset projektinsa hyvissä ajoin ennen deadlinea. Ja istuvat sitten hymynkare vienosti suupielessä kahvikupposen ääressä rennosti jalka toisen polven päälle heitettynä odotellen meitä, jotka VT saamme leiviskämme hoidettua, puuskuttaen hengästyksestä, mutta kuitenkin.

No juu. Viikon kaunopuheisesta hetkestä oikeaan asiaan. Pääsin maaliin! Ajoissa! Voittaen olympiakultaa! Jiiihaaa!

Photobucket

Siipan neule tuli valmiiksi 14min ennen deadlinea valmiiksi. Siis aika VT. Mutta kuitenkin. Näyttäis aika passelin kokoiselta "lentävän tynnyrin paidalta". (Tämä oli siippani oma nimitys. Tarkennus, ettei taas ajatella, että onpas ilkeä akka, kun noin miesparkaa nimittelee.) Mahtuu siis ylle. Eikä tarvitse komentaa laihdutuskuurille, kuten varoitin varmuuden vuoksi ennen olympiatulen sytyttämistä eli neuleen aloitusta. Lisähöyrytystä näköjään täytyy hiukan vielä tehdä (paidalle), mutta siitä huolimatta julkaisen jo tämän kuvan uunituoreesta tuotoksesta. Kiirettä tosiaan piti, viimeisen tunnin puikkolehdin ihan tosissani, välillä nostellen Pikkupuffaa pois keittiön jauhopussilaatikosta, jossa neiti otti tuntumaa leivontamateriaaleihin. Piti päästä tähän vaiheeseen jo eilen, mutta yllättävä matka maalle muutti suunnitelmat - isoa tekelettä en halunnut väännellä autossa kolmea tuntia...

Photobucket

Koko XL, Suuresta käsityölehdestä nro 7/2001. Lankana punainen PopMohair 700g ja harmaa Isoveli 260g. Puikkelot 6, resoreissa 5. Aika messevä fiilis. Usko siihen, että nopeallakin aikataululla pystyn tarvittaessa jotain loppuun asti tekemään, on nyt vahva. Tosin paksu lanka ja paksut puikot edesauttoivat kummasti. Nyt vaan taisi iskeä joku Paksujen Pötiköiden aikakausi: kasin puikoille hyppäsi kuin varkain Mamboa Poitsun Svärjetakkiin ja ennestään seikoilla on melkein-valmis kassintekele. Nyt on luottavainen fiilis: voipi lähiaikoina tulla raportointia jostain muustakin valmiista!

Näihin kuviin ja näihin riemullisiin suomalaistunnelmiin päättyy puffien olympialähetyksemme Pekingistä. Tavataan viimeistään Lontoossa!