Muistanette viimevuotisen taisteluni kakkupohjien tekemiseksi? Myönnän että täytekakun epäonnistuminen käy luonnon päälle; olenhan kotikotona vääntänyt lukuisat onnistuneet kakut pohjista alkaen. Eli kaikki vika ei voi olla tumpelokokissa, uunissa sen sijaan voi olla. Joka tapauksessa taas päädyin suunnittelemaan pohjan leipomista, viime vuotisesta manailustani huolimatta. Soitin jopa äidilleni (äidithän tietää aina kaiken, eikö niin?), varmistin ohjeen (jopa useammankin) ja paistoajat ja vinkit jne. Kaivoin vuuan esille, ja - korppujauhot ovat loppu, kiitos siipan kokkailujen. Kello 21.40, joten lähikauppa ei ole auki.

Sunnuntaiaamu valkeni kauniina kuin morsian, joten ennuste oli hyvä. Niinpä voin nyt itseeni tyytyväisenä julistaa löytäneeni Täydellisen Kakun reseptin ja valmistuohjeen. Kerrottakoon se kaikille:

  • ota lompakko esille
  • kävele lähi-Siwaan
  • ota hyllystä Eldorado-kakkupohjapaketti
  • maksa kassaneidille 2,19e ja kävele kotiin
  • täytä kakku, koristele
  • tarjoile iloisesti hymyillen

Ei ole kotimaista tuotantoa (jota pyrin suosimaan mahdollisimman pitkälle elintarvikkeissa), mutta onhan lama globaali ongelma, joten eipä suurempia ongelmia omantunnon kanssa tästäkään asiasta.

Pikkupuffan syndekattaus nro 2 oli siis tänään, vieraille lounaaksi palermonpastaa ja kahvin kera ostoleivonnaiset. Lapsilla oli vauhti päällä leikkiessä, ja aikuisilla juttu luisti. Lahjat olivat kivoja ja päivä onnistunut. Äiti-puffa voi myhäillä itseensä myös sikäli, että päivän kuluessa saatiin huushollikin pääosin ihmisasumuksen oloiseksi. Nyt lähtee Lehmuksen kimppuun hän ja katsomaan lapsen kanssa ilta-Muumeja. Lapsi on viimeistä iltaa yks vee ja Lehmuksesta kohta puolet neulottu.