Otsikko viittaa vitsailevaan keskusteluun, jota olen ystävieni/tuttavieni/kollegojeni kanssa käynyt lasten kasvattamisesta ja ns. curling-vanhemmista. Jos lapsi haluaa syödä jäätelöä, lapsi saa jäätelöä. Jos lapsi haluaa valvoa, lapsi saa valvoa. Jos lapsi haluaa harrastaa ratsastusta, saa lapsi ratsastaa, vaikka se vaatisi oman hevosen hankkimista. Eihän se nyt paljon ole, jos lapsen harrastukseen uppoaa pari tonnia kuussa.

Siispä. Jos lapsi haluaa kämmekkäät, äiti-puffa neuloo kämmekkäät. Jos kaksi lasta haluaa kämmekkäät, äiti-puffa neuloo kahdet. ("Eikö ne ole vähän tyttömäiset?" "Eikä. Filipilläkin on. Ja Noahilla. Niil on sellaiset spindel-kuvioiset. Ja Spidermanit." Jaaha, poitsu-muotia siis.) Keltaista piti olla. Ja toiselle roosaa. Svärje-takin keltainen lankajämä kelpasi. Ja sininen raidoiksi. Toiselle roosa Saana. Tack och lov. Ettei joutunut miettimään langan ostoa. Arvioni mukaan lankavarastoni on nyt juuri sopivan kokoinen. Ei yhtään liian suuri. :)

Photobucket
Photobucket

Svärje-kämmekkäät Mambosta (70% villa, 30% akryyli), 45g, bambupuikoilla 7. Malli oma; 2o2n-joustinta, peukalokiila 3x1+1s, välissä 2s. Pimu-kämmekkäät Saanasta (100% villaa), 45g bambupuikoilla 5,5. Kämmenselässä 2+2 palmikko. Silmukoita yht. 26, peukalo kuten Svärjessä. Lapaskuu siis yllättäen saatu korkattua. Ja nyt Pimu haluaakin takkiinsa palmikoita. Aiemmin olisi pitänyt olla raitoja, kun ei silloin vielä tiennyt mitä palmikot tarkoittivat. :)

Photobucket
Photobucket

Tämä Pikkupuffan Höpönassu-kauluri valmistui jo muutama päivä sitten. Roosaa TT:n alpakkaa ja mustaa Mark&Kattensin Karusellia (100% merinovillaa) - Kiitos Mrs. Marple! - bambupuikoilla 3. Langat kuin luodut yhdessä neulottaviksi! Yhteensä langan menekki 60g.

Pikkuihmiset olivat onnensa kukkuloilla, varsinkin kämmekkäät valmistuivat sittenkin tänään, vaikka alkuun arvioin, ettei millään onnistu. Mahtavatko olla tuolla nyt menossa nukkumaankin ne käsissään... Pikkupuffakaan ei ainakaan itkemään alkanut kaulurinsa kanssa ja kauluksestaan ei nyt ulkoillessa vilku paljas nahka. Mission completed.