Se on nyt sitten viety.

P5032788.jpg

Pikkupuffa siis kiikutti itse tuttinsa suununtai-iltana naakalle vaahteraan. Eipä lintu heti ehtinyt hakemaan tuttia saati tuomaan kiitoslahjaa, mutta eilen oli samalle paikalle tutin tilalle tuonut oranssin Muumi-kastelukannun.

P5052791.jpg

Vaihto nr 1, kiitos naakkaemo. Pikkupuffa oli kovasti iloinen. Ensimmäisen tutittoman yön jälkeen äiti-puffa sen sijaan ei ollut. Neiti pyöri äidin vieressä kuin kellonviisari ja nukkui välillä jalat äidin pään päällä. Ei muuten ole miellyttävä nukkumisasento. Tuohon ja vähän väliä päähän ja naamaan kohdistuviin potkuihin kyllästyneenä päätin nostaa neidin nukkumaan edes suoraan. Naps, sanoi selkä. Prkl, sanoi äiti-puffa ja popsi maanantain Buranoita ja illalla hiukan tujumpaakin ainetta. Luultavasti jokin lihas on venähtänyt tai jotain vastaavaa, sillä selkärangassa ei kipua tunnu. Hyvä niin, tämä on riittävän inhottavaa. Istuminen ja neulominen sujuvat, seisominen ja kävely tuntuvat ikävältä. No, kyllä se tästä ajan myötä.

P5052794.jpg

Onneksi istuminen ja autolla ajo eivät tuottaneet kovasti ongelmia, pääsimme näin kuuden naisen voimin "edustamaan" Päijät-Hämettä neuletapaamiseen Korialle. Matkan aikana suoritin vaihdon nr 2: kerä Faunaa Minnalle ja ihanaa sukkalankaa minulle. Kiitos Minna! Ja kiitos seurasta muutkin neulomassa olleet.

P5052795.jpg

Korialla vaihto nr 3: Jussista saan miehen armaan. Tai ainakin jotain ihanaa neuletta. Aivan ihana väri, pakko saada kilo. Kassantädille siis rahaa ja kiitos ja minulle Jussipussi.

P5052798.jpg

Muiden mukana (miten niin minä olisin virran vietävissä...) oli pakko käydä tutustumassa paikalliseen diileriin ja hänen auton takapaksiinsa. Vaihto nr 4: Koille hiukan rahaa, minulle possunpunaista superohutta lankaa, nam. Tästä tulee ihania huiveja. Kiitos Koi!

P5052792.jpg

Tänään suljin kirjekuoreen Toveri Toukokuun ekan lähetykseni. Ja heti tämän jälkeen pengoin päivän postin, voi jehna: Vihervaaranneli oli jo ehtinyt olemaan nopeampi! Leimasimia, namia, NallePuh-tarroja, kiva koirakortti. Kiitos Anneli; tästä pidimme sekä minä että Pikkupuffa. Vaihto nr 5, siis.

P5052793.jpg

Jokin puuttuu vielä listastani. Ai niin. Jossain välissä pyörähdin kirpparilla, jossa nimeäni alkoi huutaa 400g Wetterhoffin Vanamo-puuvillalankaa edulliseen hintaan. Olisko tämä ollut vaihto nr 2b. Lanka on sen verran ohutta (100g=900m), että saan puikotella silmukan jos toisenkin, ennen kuin loppuu.

Valmiita käsitöitä ei nyt ole esitellä. Lätkäneuleprojektiksi ottamani kesätoppi Pimulle odottaa neidin saapumista ja sovittamista, Pikkupuffalle on tulossa puikoilla samanmoinen. Ms. Blackjeans odottaa hihoja, mutta olen liian laiska etsiäkseni lyhyempiä pyöröjä. Pingoittamista odottaa kolme huivia, niissä on jokin vika, kun eivät pingoitu itsestään? Ehkä pitääkin ottaa ne Fufoilu-projekteiksi.

Plääh. Töitä 19 päivää ennen lomaa. Väsyttää. Ja ärsyttää, kun lomalle ja seuraaviksi kuukausiksi on tsiljoona suunnitelmaa, eikä niihin pääse vielä käsiksi. Plääh. Onneksi kiinanruusu edes alkoi kukkia.

P5052800.jpg