Kääk! Otsikko yhtä tyhjän kanssa kuten aivonikin; pystyn vain Aku Ankka -tasoiseen keskusteluun. 9 aamuna vielä lähdettävä töihin. Pikkupuffalle kun mainitsen asiasta, neiti taputtaa käsiään ja huutaa "jeee". Toivon sen tarkoittavan, että jee - sitten mutsi jää mun kanssa kotiin lomalle. Eikä että jee - vielä sen hörhöilyä voi vältellä 9 päivää.

Ennen loman alkua: pakattava oma osuuteni lopuista työpaikan kamoista muuttolaatikoihin ja laadittava ohjeet sijaiselle seuraavan vuoden ajaksi. Siivottava kämppä tämän viikon aikana, tai ainakin raivattava sen verran, että sunnuntaina tulevat mummo ja pappa mahtuvat syömään Pikkupuffan synttärikakkua (rapsraps, itselle muistiin: muista viime vuoden ongelmat, älä yritä leipoa itse!). Hengailtava kaupungilla parina päivänä teinijengin vahtina, istuttava kokous tai pari. Keksittävä vaatetus viimeiselle päivälle Suvivirren veisuuseen. Ostettava uusi vedenkestävä mascara, jos jostain kumman syystä silloin tirahtaisi tippa linssiin.

Loman alettua: Pikkupuffan kanssa suunnitellun mukaan käyntejä kotieläinpihalle, leikkipuistoon, keinumaan, liukumäkiin, jätskille, pyöräretkille (kun jostain ensin sais sopivan fillarin; istuin on jo mutta ei sovellu maastofillariin tahi maantiekilpapyörään), shoppailemaan, maalle, mökille, hiekkalaatikolle, kukkia hoitamaan. Neulomaan, neulomaan, neulomaan. Tämän laulun mukaisesti vetelen ja oleilen. (Sieppasin röyhkeästi linkkivinkin Taijalta. Kiitos ja anteeksi.)

Nyt ei siis puhettakaan neulomuksien tai muiden valmistumisesta. Ufot on yhä ufoina jossain piilossa, ja ajankohtaiset neulomukset lällättelee kirjahyllyssä. Kirpparilla sentään olen muutaman kerran poikennut. Tämän päivän helmet:

P5192824.jpg

Kirjaimellisesti helmet. Jos kyllästyn, puran ja rakennan näistä uudet. Tai vaikka silmukkamerkkejä.

P5192827.jpg

Popot. Öh, neljännet toukokuun aikana? Kenkäfriikki heräs kolmen vuoden talviuniltaan. Ihan kiva ja käytännöllinen ajatus homppelehtia kahdeksan sentin koroissa muuttolaatikoiden joukossa.

P5192828.jpg

Pikkupuffalle Neiti Kesäheinä -hattu. Pika pikaa poseeraus vaikka neiti oli jo yökkärissä unihiekkaa silmissä, iltapesun vedet vielä kutrien päissä ja huulikin kenties turvoksissa. Huono äiti ei nimittäin onnistunut estämään lapsensa tömähdystä vasten pöydän reunaa alkuillasta. Nyt vain toivotaan ettei kolahtanut niin, että menisi hampaat mustaksi. Lopuksi irtosi kuitenkin niitä hassujakin ilmeitä.

P5192829.jpg

P5192831.jpg