Photobucket

Kun uuni on kuuma ja vauhtiin on päästy, niin siirrytään kuivaan kakkuun. Paitsi että onnistuessaan tämä ei ole kuiva vaan kuohkea ja erittäin makoisa! Ja nimeä ihmetteleville: en todellakaan tiedä mistä se on peräisin, tämän nimisenä äitini tätä on tehnyt ja sama nimi kulkekoon matkassa, perintökalleutena. Mutta pakko oli ihan vitsinä laittaa kuvaan mukaan nokialainen (ei, en saa sponsorirahoitusta).

2 munaa
2 dl sokeria
2 dl kuohukermaa
1 sitruunan raastettu kuori
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja

Sokeri ja munat vaahdotetaan, samoin kerma (saa olla varsin kovaa vaahtoa). Vaahdot yhdistetään ja muut, keskenään yhdistetyt, aineet lisätään. Kypsennetään 200 asteessa noin 45 min.

Minun kakkuvuokani taitaa olla normaalia isompaa kaliiberia tai sitten tämä ohje on pienehkö, sillä itse teen 1,5-kertaisen annoksen.