Tänään meillä on kuljetettu "tyttö" ja "poika" vuorotellen (kymmeniä kertoja) dagikseen, rattaissa, punaisella junalla. Mukana selkäreppu täynnä Muumi- ja NallePuh-kirjoja, vauvanuken hoitolaukku ja käsilaukku. Kuljettajana Pikkupuffa. Kun lapset on saatu sohvalle nukkumaan, on sihisty äidille hiljaa olemisen merkiksi, ja neiti itse on lähtenyt käsilaukkunsa kanssa kauppaan ostamaan maitoa, juustoa, makkaraa, isälle kahvia ja äidille energiajuomaa. Eteisessä on punainen Muumi-pipo vinossa vilkutettu ja huudettu "mui". Leikki on ollut niin tärkeä, että edes Muumi-videoiden majakkajaksot eivät ole kiinnostaneet, ja se on paljon se! Huokaus, mihin vauvani on kadonnut, kun meillä häärää nykyään tuollainen oma-aloitteinen neiti IsoTyttö?!

Junareissuihin inspiraation antoi selkeästi eilispäivä. Hyvä Neulojaystävämme "Paapaapaa" bongasi tiedon Lankamaailma Nordian syysmarkkinoista ja houkutteli meidät tyttöjen junaretkelle. Ei ollut kovin vaikeaa suostutella. Pikkupuffa on haaveillut junaretkestä koko kesän eikä laiska/vanha/väsynyt äiti ole häntä sellaiselle vienyt. Nyt vei. Junamatka sujui mainiosti, kun laitumella nähtiin yksi heppakin. Lankakauppa oli kaikkien mielestä huippupaikka, ja reissu kaikkien mielestä täydellisen onnistunut. Tosin Äiti-puffalla oli väsynyt olo koko päivän ja ehkä hiukan lankakrapulaakin. Muutaman kerän ostimme. Värjäykseen ja muutenkin. En paljasta mitä, koska niin moni langoista on suunniteltu käytettäväksi erinäisiin hyshys-projekteihin. Jouluunkaan ei ole enää kuin kolmisen kuukautta, apuva!

Koska uudet langat huutelevat puikoille pääsyä, ja saivat useita vanhojakin lankoja yhtymään samaan kuoroon, on ihan pakko saada pois keskeneräisten listaa lyhyemmäksi. Ensin vaikkapa nuo, joista puuttui enää viimeistely.

KYH-projekti nro-jotain. Pöllölapaset Pikkupuffalle ikivanhaa Novitan Maya-lankaa 20g. Puikot bambukolmoset.

Koolit sukat cooleille Pikkuihmisille. Pimu ja Poitsu saivat itse valita mehuvärit ja värjätä sukkalangan ihan itse (Äiti-puffan pienellä avustuksella) jo loppukesällä. Nyt alkaa lähestyä aika ottaa nämä käyttöön. Poitsun sukissa resorissa vaihtelee oikeiden silmukoiden määrä, Pimun sukissa lisäksi Thumbelina-sukista (Ravelry-linkki) lainattu kieputuspalmikko. Lankaa kului yhteensä 90g kakspuolikkan bambupuikkoja keikutellen.

Jossain vaiheessa iltapuhteena syntynyt fiinistelytiskirätti Feather and Fan -mallilla, mitä lienee puuvillaa 25g millä lienee puikoilla.

Parit nyt niin pop, in ja kuuminta hottia olevat Baktukset. Oikealla keltaista, vuohenputkella värjättyä, Sivillaa (70% kampavillaa, 30% Tussah-silkkiä) 50g puikoilla nro 3 ja ihan ohjeen mukaan. Vasemmalla Baktuksen ja Kariuksen risteytys (kaikissa reunoissa aina oikeaa, keskiosa sileää) KoolAid-värjätystä Novitan Tiinasta (40% puuvillaa, 40% akryyliä, 20% villaa), 95g. Tein muuten kuutosen pitkillä puikoilla, ja olihan kauheaa! Itselle muistiin: ei koskaan enää jos vain pystyy välttämään.

Taas yksi Tychus lisää Pikkupuffalle, keväisen puseron lankajämistä. Siis Novitan Oliviaa (70% bambua, 30% polyesteriä) puikoilla 5 (muistaakseni), 65g. Voi, kun tuota Oliviaa sais jostain vielä, on se vaan ihanaa lankaa, niin neuloessa kuin käytössäkin! Pitäisiköhän tehdä Novitalle vetoomus sen palauttamisesta tuotantoon...

Ja jos joku ei vielä kyllästynyt katselemaan Pikkupuffan poseerauksia, niin muutama touhukuva kaupan päälle. Neiti totesi nuket dagikseen vietyään tekevänsä kotona hommia, kutomishommia, eli aloitti itse tunikansa tekoa.

Voi lapsiparkaa, siitä tulee ihan yhtä hörhöilevä kuin äidistään!