Joo-o. Postaus sarjassa mitäs-mä-keksin-otsikoksi.

Tänään vietän hiukan erilaista arkipäivää: lapsen kanssa kotona. Normikeskiviikkoon verrattuna extreme-kokemuksia: lapsen kanssa muskarissa - miten vähän lastenlauluja oikeasti osaankaan! Asioilla kaupungilla - ai, lapseni tosiaan ottaa yleisönsä ja saa kutakuinkin jokaisen vastaantulevan mummelin ihastelemaan (ja äidin tekemää myssyä ja lapasia myös, kröhöm). Päikkärille nukahtaminen voi tapahtua alle kymmenen minuutin ja melkein ilman huutoa - kunhan äiti neuloo vieressä (iltaisin tämä ei onnistu, kun lapsi vaatii pimeyttä nukkuakseen). Joo, ei ollenkaan hassumpaa töissä olemiseen verrattuna, tulee vaan hitsin kalliiksi olla palkattomalla vapaalla. Ensi syksyksi olen kaavaillut vuorotteluvapaalla oloa, katsotaan miten muijan käy.

Kaupungilla käydessä tuli poikettua Eurokankaassa, josta Päivän Löytö:

pussillinen "askartelutilkkuja"; aivan loistavan kokoisia tilkkutöihin! Valmiiksi leikattuja (hiukan joutunee tasoittelemaan) ja samaa laatua, osa jonkin kankaan värimalleja. Yllättävän paljon mahtuu pussiin, kun laittaa siististi eikä vain mätä sokkona. Hinta: rouheat 2egeä! Jeah! Alanko nyt piiiitkän tauon jälkeen tilkkutöitä pakertamaan vai kasvaako vain omaisuuden määrä ateljeessa. Varmuudella ainakin jälkimmäistä. Sormia polttelee ensimmäinenkin. Näistä saisi vaikkapa sängynpeiton, ainakin pieneen sänkyyn. Tosin tarvetta olisi neljälle peitolle... Seuraa Puffalandian uutisia. Same Puffa-time, same Puffa-channel.

Tupuna heitti haasteen. Viisi riippuvuuttani pitäisi paljastaa:

  1. Kun innostun jostain, en pysty lopettamaan (no katsokaa vaikka tätä neulomishörhöilyäni). Keksin vaikkapa aikovani neuloa huivin, etsin maanisesti ohjeita jemmaan. Lopputulos: to-do-lista kasvaa kasvamistaan.
  2. Suklaa illalla neuleen ja telkkuohjelmien ääressä, kun Pikkupuffa on nukahtanut.
  3. CSI ja kaltaisensa telkkuohjelmat. Pakko katsoa, jos sillä hetkellä telkun vieressä on. En kuitenkaan tallenna, jotain rajaa sentään. Jos missaan, ei ole maailmanloppu.
  4. Huuto.net. Pitää katsoa, haluaako kivoja lankoja muuttaa meille edullisesti. :) Myös vanhojen käsityökirjojen ja -lehtien tarjonta pitää tarkistaa.
  5. Hmm. Viides onkin vaikea keksiä. Yösukat. Vilukissana pakko. Nukahtaminen vilusta väristen on kamalaa. Sukat pitää kuitenkin saada potkia yön aikana pois. Mieluiten varpaillaan, joten sukkien on oltava löysät. Juu, olen outo, tiedän.

Tällä kertaa en jatka haastetta kenellekään, ottakaapa mukaanne, jos haluatte!