Nimittäin viime viikonloppuna neuleretriitissä. 40 neulovaa naista, hitsin paljon lankaa, monta rukkia, suklaakakkua, kahvia, juttelua, vitsailua, naurua, viiniä, pelailua, saunomista, syömistä. Vielä lisää neulomista, lankaa, vitsailua, naurua. Ja vielä entistäkin enemmän neulomista, vitsailua ja naurua. Oli hauskaa, oli mahtavaa, oli upeeta! Miten voi pukea sanoiksi 48 tunnin kokemuksen, jossa tiivistyi oma intohimoinen harrastus ja 39 entuudestaan vain netistä tuttua (=tuntematonta), mutta silti niiiiin mukavaa ihmistä. Ei ehkä mitenkään muuten kuin näin. Jos Samma ja Lotta tosiaan joskus jaksavat järjestää retriitin vielä uudestaan, olen ehdottomasti pyrkimässä mukaan. Tosin todennäköisyys onnistua mukaanpääsyssä voi olla aika pieni, jäihän nytkin rannalle kymmeniä ellei jopa satoja halukkaita. Suurkiitokset kaikille, erityisesti järjestäjille! <3

No, nyt olen sekä kipeä että köyhä. Flunssa otti kouriinsa ja lankaostokset tyhjensivät tilin. Mitään en silti kadu! Veikkaan selättäväni taudin nyt normiflunssaa nopeammin, kun mieli on niin korkealla ja mukaan lähti vain ja ainoastaan kivoja lankoja. Mitäs sitä tyhmiä lankoja hankkimaan. :) Ja sitä paitsi, olin aika maltillinen hankinnoissani...

Käväisimme tutustumiskäynnillä Toikan myymälässä, josta mukaani lähti Ruska-villalankaa:

Retriitissä oli lankakirppari, johon sai tuoda omia lankojaan myyntiin. Samoin kierrätyspisteeseen sai tuoda ja viedä ilmaiseksi. Lankakauppa Titityyllä oli oma pöytänsä, jossa oli lankoja ja neuletarvikkeita myytävänä ja esiteltävänä. Kaikkia pöytiä piti minunkin hyödyntää...

"Toi on ihan sun väri", osa I:

"Toi on ihan sun väri", osa II:

"Noi on ihan sun värit", osa III:

Värikoodaustako? Onkohan tämäkin samaan värisarjaan kuuluva:

Osallistuin Tuulian The Tailored Sweater -metodin työpajaan, jonka tuotos tuossa edellisessä kuvassa. Täytyy sanoa, että onpa nerokas metodi, täytyy hattua nostaa Tuulialle. Jos joku teistä miettii, ostaako opasvihko kyseiseen metodiin, niin osta ihmeessä! Ja jos jollain tulee mahdollistua osallistua opastetulle kurssille, niin osallistu ihmeessä! On jokaisen euron väärtti ja saa ihan kädestä pitäen ohjausta. Tosin saa varautua tiukkaan kuriin natsi-opettajalta. ;) Minullekin teki niin hyvää olla vaihteeksi oppilaana, enkä saanut edes jälki-istuntoa. Ja kun jo ensimmäisen vartin aikana oppii kolme uutta niksiä ja jippoa, voi todeta, että ei ollenkaan turha keikka! :) Teimme noin 2-v-kokoista harjoituspaitaa, joku oli jo niin reipas, että paita valmistui viikonlopun aikana. Oma paitani on vasta ensimmäisessä hihassa, kun jostain kumman syystä halusin sen sopivan Pikkupuffalle ja sovitusten perusteella kotona piti hiukan modata.

Työpajan lisäksi neuloin keskeneräisiä pikkutöitäni, aloitinpa jotain uusiakin. Mitään neulomisyliannostusta en kuitenkaan saanut, päinvastoin. Jaksoin vielä kotimatkallakin neuloa (kiitos, Marja, kyydistä) ja samoin kotona. Nyt voikin tyytyväisenä raportoida valmiita töitä.

Tsukkaset itse koolailtua Seiskaveikkaa, väri/maku kenties mango (muisti pettää tässä kohdassa), langanmenekki 50g. Ensimmäinen MagicLoop-tekniikalla tehty sukkapari (tämän opettelin itse kotona ennen retriittiin lähtöä), ja täytyy todeta, että jatkoa seuraa! Puikot Addin 3,5mm metallipyöröt numero 3,5.

Makkarasäärystimet Pikkupuffan dagistädille. Mustaa aloevera-Nallea sekä mansikka-appelsiini-koolaitua Nallea. Puikot ensin metallisukkikset 3, sitten 3,5 ja ylhäällä bambu 3,75. Näin sain yläosan levenemään ja toivottavasti istumaan jalkaan mukavasti. Yläreunassa reikärivi ja siinä 3s i-cordina tehty nauha, päissä tupsut. Kuvassa vielä toinen nauha ja tupsu kiinnittämättä...

Mites tää pitäis kuvata, että se esittäis baskeria? Kun ei ollut yhtään vapaata päätä kuvausalustaksi. Novitan ohjeella itse värjätystä Paksu-Puffasta (väri: Sunnuntai) puikoilla 6 (resorissa 5), lankaa kului 90g.

Tytölle hame, tämä valmistui jo viime viikolla ennen retriittiä. Tytön nimi on Sini ja se on meidän piika. :) Lankana Jive, 30g, puikot bambusukkikset 5,5. Lähtee neuloessa kaikki rasvat käsistä, luulisi lattioidenkin puhdistuvan. Mahtaisko Sini-Piika nyt haluta touhuta meillä useammin? Entäs jos se sais vaihtohameet vaikka sinisenä ja punaisena varsiona?

Nyt on pää ihan täynnä uutta asiaa, eikä neulomisinto ole ainakaan yhtään vähentynyt. Tämän aamun tuulilasin skrapaushetki herätti miettimään, että nyt on ihan pakko säveltää Pikkupuffalle se suunnittelemani villahaalari, sillä talvihan on ihan kohta! Sukkiakin pitäisi saada aikaan ja lapasia ja ja ja... Menen neulomaan, hei!