Nyt seuraa viikonlopun tilannekomiikkapläjäys. Ennen lukemisen jatkamista, suosittelen pissillä käyntiä.

Kaikillehan ilmeisesti on jo käynyt selväksi, että en ole mikään kotitalousihminen. Eivätkä muutkaan kotityöt kuulu taidollisiin bravuureihini saati sitten mielipuuhiini. Jotenkin tässä huusholli sentään on pystyssä pysynyt, ja perheellä suurin piirtein kupu ravittu (tosin tästä huolehtii nykyään siippa enemmän kuin minä) ja vaatteet suhtkoht puhtaat.

Noh, taannoin saatuani kotitossulajitelman viimeisteltyä, ehdin jossain kai jo mainostaa niiden olevan huovuttumassa pesukoneessa pyykin seassa. Eipä ollut. Pyykkikone ei näköjään pelkällä tahdonvoimalla käynnisty. (Muistiin itselle: paina sitä helkkarin poweria!) Sittemmin tuli tarve ihan-just-nyt saada pestyä jokin muu satsi, joten tossusatsi pääsi oikeaan pesuun tänä aamuna. Tuli söpöjä, kunnolla huovuttuneita ja varmasti tosi lämpimiä tossuja, vai mitä sanotte:

Photobucket

Näissä piti olla yhdet Pikkupuffalle sopivat noin 21 kokoiset sekä kahdet noin kokoa 30. No, laitetaanpa mittakaavaksi viereen oma 37 tassu sekä Pikkupuffan melkein-aidot-kroksit.

Photobucket

Sen verran kuva valehtelee, että tossut näyttävät vain aavistuksen pienemmiltä kuin ovat oikeasti. Olin tsekannut omasta blogistani viime keväisten tossujen oikean pesureseptin, sillä silloin tuotos oli mieluinen. Jotain siis meni pieleen. Byhyy, mä osaa enää pestä pyykkiäkään. Pesukoneen tyhjennyksen aiheuttama ylläri sai selvyyden, kun totesin tällä kertaa käyttäneeni pitkää pesuohjelmaa. (Muistiin itselle: paina se helkkarin "pika"pesunamiska pohjaan! Sekin pesee tunnin.)

On ihan hyvä, että islanninvillaa on vielä jäljellä. Tarvinnee muutamat tossukat vielä puikotella. Nyt on ehkä oman itsetunnon kannalta pakko löytää asiasta muutkin hyvät puolet. Pikkuihmisten jäähypenkin voinee laittaa tulevana talvena ulkotiloihin, eikä varpaat palellu. Oiskohan muita. En keksi tähän hätään. Onneksi puikoilla olevan hyshys on tulossa sen verran ihanasta ja pehmeästä langasta, ettei malttaisi irrottaa otettaan puikoista ollenkaan. Tosin siinäkin mallineule muuttui aiotusta eilisiltaisen tumpeloinnin takia. Perhe on poissa huomiseen asti, joten äiti-puffa taitaa rentoutua vähän liiankin kanssa... Piha pitäisi haravoida, mutta uskallanko vai katkeaako haravastakin varsi?