Mademoiselle Fifie valmistui muutama päivä sitten, samaan syssyyn tekaisin Pikkupuffalle prinsessaponchon. Koska neiti oli, öh, muutamaan kertaan hiukan maistellut Fifien herkullisuutta, pyöräytin molemmat pitsipörhelöt muun villapyykin kanssa pesussa, pingoitusta varten olisi kuitenkin pitänyt kunnolla kostuttaa molemmat.

Isännältä kysyin muutama päivä sitten, että eihän haittaa vaikka nukkuisi joku yö neuloja p****ssä; sain nimittäin jostain netin kätköistä vinkin, että patjaan petarin alle kannattaa työ pingottaa prässäytymään. Ei kuulemma haitannut (oikeasti musta tuntuu, että isäntää välillä kiinnostaa mun käsitöitä koskevat repliikkini yhtä vähän kuin ydinfysiikka sikaa), joten tältä näytti makuuhuoneessa hetki sitten. Tarkennus, että suurin osa neuloista on minun puolellani.

fifie-pingotus

Lanka jotain mitä-lienee-lankaa ajalta miekka-ja-kivi. Pikkuisen pörröistä napakan ydinlangan ympärillä, oli vaikea purkaa, mutta silmukan pudotessa purkautui kivasti itsekseen, siis tosi herkkumateriaali. Puikot 4. Lankaa upposi 100g, eli kaikki mitä tuota lajia jemmasta löytyi (näköjään yritän nyt oikein urakoida epämääräisiä lankoja johonkin muuhun olomuotoon), huivin koko tuossa pingotuksessa on leveys 166cm ja korkeus noin 100cm.

Photobucket

Lähikuva vielä yhdestä kulmasta, etukäteen ahdisti ajatus neulojen laitosta, mutta että jaksoin näinkin ahkera olla ja taajaan pistellä. Taikuri on itsekin hämmästynyt.

prinsessaponcho

Mademoiselle Fifien vierellä pingotuksessa Pikkupuffan prinsessaponcho, lanka samalta muinaisajalta, menekki 30g, ohje Novitan Teddy-vyötteen ohjetta mukaillen, puikot 6, virkkuukoukku 5. Yläreunassa reikärivistö satiininauhaa ja rusettia varten. Lanka muistuttaa aika paljon Novitan AngelHair-lankaa, jota taasen perään kuulutan havunvihreänä, jotta ensimmäinen Fifini valmistuisi. Anyone?

Poncho on suunniteltu käyttöön ensi viikonlopuksi, sillä meillä olisi tiedossa superbileet. Maailman ihanin pikkumies, Pikkupuffan serkku, UpeaUkkeli, pitää 1v-juhlat ja sinne olisi tarkoitus mennä, mikäli flunssa antaa periksi - juuri nyt ei näytä hyvältä, kun itselläkin on oireilu alkanut. :( Tosin ponchoa tehdessäni sovitimme sitä kahdesti, molemmilla kerroilla neiti alkoi kiskoa sitä kaulastaan niin raivoisasti, että ehkä se pitää säästää ajankohtaan, jolloin neiti itsekin haluaa esiintyä fiininä?