Kun lapsi ja isänsä lähtevät ensimmäistä kertaa reiluksi vuorokaudeksi kahdestaan reissuun, mitä tekee kotiäiti? Lähtee Ruotsinlaivalle tai muuten vaan rellestämään? Noup. Varaa vähintään manikyyrin ja kampaajan? Noup. Noh? Kyllä! Rouva punaisessa puserossa siellä takarivissä arvasi aivan oikein. Lennättää matot pihalle, viskaa läjän verhoja pesukoneeseen ja aloittaa suursiivouksen. Noniin, nyt sitä heräsivät jo sikeäunisimmatkin, kuulitte aivan oikein; SII-VO-UK-SEN. Nyt joku ajattelee, että voiko turhemmasta blogipostausta kirjoittaa kuin siivoamisesta, mutta voin vakuuttaa - ja tuttavani kyllä allekirjoittavat tämän - että minun kohdallani suursiivouksen teko on suurin piirtein yhtä harvinaista kuin maanjäristys näillä leveyspiireillä. Ja tavissiivouskin kuuluu kutakuinkin top-3-inhokkilistalleni.

Puolijuoksua paikasta ja hommasta toiseen, jo seuraavaa optimaalisinta käännöstä suunnitellen painalsin seuraavat tunnit, ja voi pojat, että kunto kasvoi! Oikeaa kotiäiti-combattia, syke vähintään 120 koko ajan ja joka toinen liike oli lihaskuntoharjoitusta. Tehokkaampaa kuin mikään Les Millsin lisenssillä ohjattu Pump tai Bodycombat. Vajaan yhdeksän tunnin tauottoman uurastuksen jälkeen voin nyt todetan ansainneeni kuuman saunan ja 1,5l kylmää cocista (laittia tietysti). Vielä on muutama ikkuna pesemättä ja puolet lattioista, eikä talviverhojenkaan tilalla ole vielä pitsihörhelöitä. No, reissulaiset ovat poissa vielä huomiseen iltapäivään asti, joten ehkä vielä ahkeroin... Tai sitten otan huomisen lunkisti kuin ellun kana. Ei ole kuitenkaan mitään pippaloita tiedossa vielä kuukauteen, joten loput superpuunauksesta ehtinee tehdä.

Joka asiassa tehdään näköjään nykyään analyysia, joten ehkä nyt on välitilinpäätöksen aika. Olihan tää aika hyödyllistä, että siivoushulluus iski, mutta eipä tää mitään kivaa ole, joten hyvä jos ei jää meille asumaan. Menee tehokasta neulonta-aikaa ihan hukkaan (otan hyötyä takaisin kohta CSIn parissa...). Kenelle tän ärhäkän inspirazionin vois lähettää seuraavaksi?