Pikakelauksena edellisen postauksen jälkeen tapahtunutta:

  • maanista kasveilla värjäämistä: rikkaruohoja on rahdattu auton perässä jopa toiselta puolen Suomea, ja appivanhemmat saivat varmistuksen täydestä kahjoudestani, kun pers pystyssä keräsin kassilliset käpyjä. Kattilat porisevat aina kun ehdin kotona käydä kääntymässä (kiitos Mursuliina ja äiteensä, levyn lainasta sekä Punanen kattilan lainasta).
  • Pikkuihmiset ovat meillä reilun kahden viikon lomalla: meteliä ja vauhtia riittää (tältäkö tuntui Vilijonkasta Muumitalossa...), mutta toisaalta sekä Pimu että Poitsu pitävät sellaista huolta Pikkupuffasta ettei paremmasta väliä. Sitä paitsi erityisesti Poitsu kunnostautuu värjäyskaverinani. Fiksu viisvee. :)
  • mökkeilyä ja mökin rakennusta: apen merenrantamökillä Itä-Uudellamaalla on käyty jo kerran ja huomenna mennään uudestaan, tenaville kasvaa pian pyrstöt ja suomut kaikesta uimisesta. Suku päätti rakentaa toisen, metsälampimökin, Etelä-Savoon ja se nousee vähitellen. Minun osuuteni olkoon saunatekstiilit. Saanhan sinne mainiot kasvivärjäyspaikat. :)
  • puikkojen heiluttelua: no niitä saunatekstiilejä. Eikö muka kaikkia tekstiilejä voi tehdä neuloen tai virkaten?! KYH-projektit jääneet hiukan taka-alalle; viikon päästä on pakko ottaa loppukiriä...
  • Pikkupuffa on aloittanut aktiivisen ja tehokkaan sanojenmatkimisen. Vielä tarvitaan äitiä tulkiksi. Saas nähdä, kuinka selkeää on puhe Dagikseen mennessä. Aikaa 5 veckor.
  • saippuahöyrähdys: erehdyin ostamaan kirjan Käsin tehtyä saippuaa. Sen seurauksena höyrähdin hommaan ja jahka saan muutaman lapsen ja lapsenmielisen pois jaloista pyörimästä, alan sekoittelemaan mömmöjä. Mitähän seuraavaks?
  • Puuhastelua: kävimme tänään Puuhamaassa. Pikkuihmiset viipottivat etenkin vesiliukumäissä. Pikkupuffa ei malttanut nukkua edes päikkäreitä rattaissa. Tämän seurauksena itse kärsin päänsärystä (kun olin ajatellut neuloa neidin nukkuessa), toki siihen vaikutti liian vähäinen kahvinjuontikin. Kiitettävän helposti sujahti 7h, ennen kuin umpiväsynyt sakki pakkautui kotimatkalle.

Ei tällä kertaa kuvia, pyydän anteeksi. Värjätyt langat julkaistaan, jahka ne saadaan edustavasti esittelyyn. Ja tämä kameran käyttöön kohdistuva laiskamatouteni väistyy.

Niin ja kiitos kaikille edellis(t)en postauksen komentoijille ja lankojen kehujille: tykkään itsekin. ;)