Meillä asuu urheilijaneito, joka (äidin mielestä) tarvitsi laskettelurinteeseen kypäränsä alle lämpimän kaulurihupun.

Onneksi valmistui jo heti tammikuun alussa, niin päästiin rinteeseen opettelemaan ennen kuin viime viikkojen pakkaset iskivät otteensa. Malli oma, neidin päähän neljästi sovitettu, neljästi purettu ja neulottu. Lankana 75g 100% merinovillaa Colourmartilta, puikot 3,5 bambusukkikset. Lanka on säikeisyytensä vuoksi alkuun kurjaa neuloa, mutta kun tottuu, on se se väärtti: ihanan pehmeää, positiivisessa mielessä puuvillan tuntuista! Ei takuulla kutita! Eipä ihme, että Pikkupuffa haluaa tätä myssyä pitää muulloinkin kuin mäessä treenatessa.

Treenaus on ihanaa, kunhan on oikeanlaiset varusteet. Joulupukki toi kypärän ja hömppä-äiti bongasi urheiluliikkeestä pinkit laskettelulasit, joten neiti halusi itseään kuvattavan näissäkin kamppeissa.

Puoli vuorokautta näiden kuvien oton jälkeen, eli lauantaiaamuyöllä tämä tanjapoutiainen aloitti tyhjennysharjoitukset oksentamalla. Ja oksensi lisää. Ja uudestaan. Ja vielä. Tauti talttui, kun äiti alkoi laskeskella oksennyskertojen määrää ja suunnitella lääkärikäyntiä. Sunnuntaina neiti jaksoi leikkiä (ja kiukutellakin) jo täysin normaaliin malliin. Tänään on alkanut ruokahalukin palailla normaaliksi.

Paranemista ilmeisesti edesauttoi äidin neulomat uudet sukat, ainakin sen verran onnellisena neiti niitä käyttää.

Lanka Pimun (silloin vielä 6v) viime kesänä KoolAideilla värjäämää sukkalankaa, jota kului 30g. Puikkoina bambuiset 2,5mm sukkikset. Resorina ja jalkapöydän päällä Rinsessoista tuttua mallineuletta, johon taidan olla hiukan hullantunut...