Olipas ihana päivä! Upea! Mahtava! Enkä puhu nyt pelkästään ilmasta vaan kaikesta tänään tapahtuneesta. Kutsuin muutamia kasveilla värjäämisestä enemmän tai vähemmän innostuneita (ja nyt kaikki ovat ihan täysin höyrähtäneitä!) neulojaystäviäni meille värjäämään. Olin jo etukäteen kerännyt, pilkkonut ja laittanut likoamaan juolavehnän juuria, vuohenputkea ja sananjalkaa. Ei muuta kuin langat vyyhdeille ja touhuamaan! Mursuliinan äidin suosiollisella keittotasosponsoroinnilla (suuret kiitokset!) saimme keittopisteet paitsi keittiöön myös pihalle, mikä olikin hajuhaittoja ajatellen varsin hyvä asia...

P6212984.jpg

Ensin kasvit kiehumaan kattiloihin ja samaan aikaa langat kuumenemaan puhtaaseen veteen; päätimme hoitaa puretukset samaan aikaan värjäyksen kanssa, mutta lämpötilaerojen minimoimiseksi kuumensimme langat. Haisulit alkoivat jo nousta...

P6222988.jpg

P6222989.jpg

Lopulta vaikea valinta: mitä kukakin haluaa värjätä omista langoistaan missäkin liemessä. Odotettavista väreistä ei ollut kenelläkään etukäteen aavistustakaan! Ja langat porisemaan. Oheistoimintana piti neulottaman, vaan vähiin jäi, kun touhua riitti yllättävän paljon neljän padan ääressä.

P6222990.jpg

P6222999.jpg

Jotkut eivät meinanneet malttaa pitää näppejään irti langoista keittelyn aikana... Palovammoilta sentään onneksi vältyttiin. (?)

Päivän aherruksen tuloksia:

P6223005.jpg

Kellertävää sananjaloista aluna+viinikivipuretuksella, rautavihtrillilisäys vain tummensi sävyjä hiukkasen.

Beessihtävää vuohenputkesta aluna+viinikivipuretuksella, mutta rauta muutti sävyn ihanan vihreäksi!

Vaaleaa beessiä juolavehnänjuurista ilman puretusta; värjäys kuitenkin tehtiin alumiinikattilassa toivoen josko sieltä irtoaisi jotain ytyä.

(Aika pliisuja kuvia, yritän saada värejä toistumaan paremin, jahka langat kuivuvat ja saan kuvattua paremmassa kulmassa!)

Jossain vaiheessa minä kaivoin myös KoolAidini kaapista, ja innostuihan Mursuliinakin hiukan "suttaamaan" lankojaan. Muiden lähdettyä jo kotiin lepäämään, itselläni oli vielä vaihde silmässä, joten kai noista nyt hiukan aikaa neuloo. Eräs vyyhdeistä on ylläripylläri Paapaliinalle, voit arvuutella, jos tätä lueskelet ennen noutoa.

P6223008.jpg

Suurin osa langoista jäi meille vielä täysihoitoon, saas nähdä raaskinko niitä luovuttaa oikeille omistajilleen... :)

Tässäkö tämä oli? Höpöhöpö. Seuraavat Kässäkinkerit on jo sovittu ensi perjantaiksi ja siihen asti sponsorihella on meillä, jo yksi ylimääräinen soppa siinä ehti kiehua. Ja huomiseksi on likoamassa uusi satsi vuohenjuuria ja tuoksuvattua. Jostain kumman syystä alkoi juuri kiinnostaa tuo pihanhoito ja piti kitkeä muutama ruma pöheikkö nurin. Taitaa jatkossa mennä kaikki rikkaruohot kompostiin kattilan kautta. Ukkomansikkaakin pitää ehtiä kokeilemaan jajajaja...

Nyt lukemaan Tetridesignin sivuja, taidan tilata vinon pinon värjäystavaraa!