Pieni sisäinen noita-akkani sai vallan, ainakin normaaliolotilaa enemmän. Eilisiltana netissä varmistellessani Kool-Aidin kattilavärjäyksen asioita, törmäsin Colorian  blogissa kahvilla värjäämiseen. Kahden virkamiehen taloudessa kahvia tosiaan kuluu, joten kahvinporoja piisaa vaikka kuinka värjäysaineeksi. Minä pihinä kun en taida uutta kahvia tuohon käyttää...
lankakahvi1

Siis vielä toinen luonnonvalkoinen 150g seiskaveikka vyyhdille ja kokkailemaan; kahvit ja Kool-Aidit mahtuu samalla kertaa hellalle. Colorian kokemuksesta otin vaarin: lanka on ehkä syytä tunkea sukkahousuun, ettei poroja tunge joka väliin. Vasta kun sain lankamakkaran upotettua kahvilitkuun, tuli mieleen, että löytääköhän porot sen silmäpakokohdan... Se selviää aikanaan kun lankaa ryhdyn pesemään.
kahvilankamakkara

Ensimmäinen keitos kahvilla on nyt siis tehty, taidan antaa langan imeä väriä lisää, ja keittelen useampaan otteeseen lisäillen poroja jahka niitä tulee.
lankakahvi2

Kool-Aid-erään valitsin mansikka- ja sitruuna-lime-värit. Aika, hmmm, juomaankutsuvan näköisiä myrkkyjä?... (Oikeasti, uskaltaako joku juoda näitä?!)
myrkky1

Laitoin pikaisesti Fairyvedessä pesaistut vyyhdit veteen ja liruttelin väriliemiä parissa, kolmessa erässä, tarkoitukseni oli yrittää saada värjätyt osat kirjaviksi. Punainen tuntui olevan ärtsympää tavaraa kuin vihreä, joten jätin siitä osan käyttämättä; onpa syytä tehdä myös mikrotteluja lähipäivinä...
myrkkysoppa1

Tilannetta päivitetään...