Samoin kuin keppiä ja porkkanaa. Ihan pakko käyttää välillä, jotta saa otettua itseään niskasta kiinni kurjien rästihommien tekemiseksi. Voi että voi joskus ompelu tuntua työltä! Paitsi että siitä ei makseta. Tuolla on nyt pari viikkoa maannut kolme ihan taviskappaa, joiden ompelu saa lähes oksennusrefleksin laukeamaan. Oma moka, kun valitsee liukkaan ja valuvan sekoitekankaan ja vielä satiinivinokantin. Valintojen kanssa pitää kuitenkin elää, ja verhot olisi saatava ikkunaan jonain päivänä. Joten porkkanana hiukan herkkuja:

mässyt

Hmm, uskooko joku että tuo pussi oli noin leikattu auki, kun sen ostin? Jaa, no ei sitten. Kummasti kone lähtee surisemaan, kun namipussi on sijoitettu niin, että sieltä saa otettua vain kun siirtelee verhoja koneelle ja pois. Piirakkaa saisi vasta, kun edes muutama muita hommia jumittava ompeluvaihe olisi tehty. Nyt on. Eli kohta menen ja laitan sumpit pihisemään. Enää puuttuu yläreunoista rypytysnauha, mutta sehän pitää neulata illalla telkun ääressä. Ompelut sitten mainoskatkoilla. Huomenna loppuu naapureilta tirkistelymahdollisuus, anteeksi kaikille.

Photobucket

Rokkolapaset vol 2. Vissiin tulirokkoa. Ekoilla oli varmaan vauvarokko. Sain jopa prässättyä. Langanmenekit, puikot ja muut elämää tärkeämmät tiedot samat kuin ekoissa.

Alkoi hieman huvittaa, kun lueskelin Mary Oljen Kirjokintaista kauneimmat ja muita neuletöitä -kirjasta kohtaa, jossa nukitettujen lapasten ohje oli. "Värikkäänä on kinnas sopiva lapsille ja kyllin lämmin esim. hiihtomatkoilla sekä kelkkamäessä. Potkukelkalla kulkijoille sekä painavien ostosreppujen kantajille tällainen kinnas on mainio. Valkoisena sopii hyvin tällainen kinnas vanhoille ihmisille, joiden kädet helposti palelevat ihan tavallisilla kävelymatkoillakin. ..."

Juujuu. Nyt se sitten on todistettu. Olen luullut koko ikäni käsien palelun johtuvan alhaisesta verenpaineesta sekä huonosta ääreisverenkierrosta. Mutta ei. Se johtuu siitä, että olen VANHA. Teiniydestä onkin jäljellä enää angsti. No, ei muuta kuin valkoisia lapasia vääntämään. Eihän mulla kirkkomatkoille olekaan käsineitä. Mutta sitä ennen Pikkupuffalle kevätpipo, joten see you later, alligater.