Mistä näitä senttejä oikein tulee, ihmettelee Virenin Lasse maaliviivalla. Mihin tää aika oikein menee, ihmettelen minä. Aamulla ylös ja illalla nukkumaan ja siinä välissä ei oikein tunnu tapahtuvan mitään näkyvää. Matot saattavat jonain päivänä käydä pihalla, imurikin murista. Ja seuraavana päivänä on taas yhtä paljon hiekkaa eteisessä. Pesukone taistelee pyykkiläjää vastaan, ja aloittaa seuraavana päivänä taistelun alusta. Värikattilat saattavat porista, jotain saattaa värjäytyäkin; mihin tarkoitukseen, se on hiukan epäselvää. Täälä blogissani lankojen myynti kuitenkin päättyy, ennen kuin se kunnolla pääsi alkamaankaan. Vuodatukseen kun tuli uudet kaupallisen käytön säännökset, toisaalta hyvät, mutta minun tilannettani hiukan hankaloittavat. No, onpahan tulevaksi talveksi riittävästi lankaa...

Pikkupuffa on sopeutunut päiväkotiin jo loistavasti. Tänään oli nuhanenä, mutta silti itse halusi mennä "kaakis" eli dagikseen. Mikäpä siinä, kun ei muuten kipeä ole. Kaksi harrastusta on neidillä: "pumppa" ja "muska" eli jumppa (uusi) ja muskari (jatkoa viime vuodesta). Ehdottomia huippusuosikkeja molemmat. Vauvauintia ei enää harrasteta, kun ei olla vauvojakaan; tosin "itsi"n kanssa voi välillä käydä uimassa, ja hauskaa on sekin. Äiti-puffa pisti stopin, että enempää kahta harrastusta per viikko ei tuon ikäisellä tarvitse (=saa) olla.  Puhe kehittyy kummallakin kotimaisella kielellä rinnakkain huimaa vauhtia; useimmissa sanoissa vokaalit menevät oikein, mutta konsonantit hauskasti hiukan heikunkeikun. "Minkäs väriset villasukat sä haluaisit talveks?" "Pimppi!" No, äitihän sitten värjää pinkkiä lankaa... Ihan kuin vauvani olisi muutamassa viikossa hävinnyt johonkin ja tilalle olisi tullut tosi-iso tyttö!  Potalle ei äiti eikä isä saa tulla auttamaan ainakaan mennessä, vaan komennus kuuluu "Pois!". Onneksi isotkin tytöt välillä haluavat nukkua äidin kainalossa ja koota palapeliä äidin kanssa; tosin Pikkupuffa tietää, että äiti ei jaksa koota ellei sitä komenna lattialle "kutoo" kutimen kera.

Jumpassa on käyty nyt kaksi kertaa, yksi parhaista jutuista on kun saa laittaa prinsessa-jumppapuvun ylleen. Tyhmä äiti ei muistanut viime kerraksi hankkia omaa juomapulloa; toivejärjestys oli 1)Hello Kitty 2)NallePuh tai 3)Muumi. Onneksi äiti tänään bongasi "puhpuh"-pullon kaupasta, niin ensi viikolla saadaan olla sportteja.

Näistä sitten pitäisi ensi talveksi saada neidille välihaalari ja hoitotädin tilaussäärystimet.

Jokohan lähipäivinä saisi jotain käsityönpoikasta valmiiksi ja esittelyynkin. Kahtellaan... Kivaa viikonloppua!