Olen sairas, kipeä, pipi. Flunssa alkaa helpottaa, loppukirinä ryöpyttää yskällä viimeiset möhnät pihalle. Mutta ei se se varsinainen tauti ole. Löysin nimittäin diagnooseikseni niin pakkoneuloosin kuin startiitinkin, joka nyt on edennyt ykköstyypistä kakkostyyppiin. Ei niihin kai lääkkeitä ole? Työterkkakin iski vaan jäykkäkouristuspiikin käsivarteen. On nyt sit rennompi olo neuloa, kun ei kouristu jäykäksi?

"Pakkoneuloosi on pakko-oireisesta neulomisvimmasta käytetty nimitys.
Pakkoneuloosin oireita ovat lähes jatkuva ja katkeamaton neulominen eri vuorokauden aikoina, missä hyvänsä (junassa, luennolla, TV:n äärellä, työpaikan kokouksissa) sekä taukoamaton lankoihin ja neuleisiin keskittyvä ajattelu.
Henkilö itsekin käsittää vimmaisen villasukkien, pipojen, toppien, huivien, neuleiden ym. kutomisen mielettömiksi lankojen nykyhinnoilla ja odotettavissa olevan eliniän rajoituksilla, mutta ei kykene kuitenkaan lopettamaan neulomista. Neulomisen lopettamisyritykset voivat jopa saada aikaan ahdistusta ja pahentaa neuloosia. Jopa lyhyet, olosuhteiden aiheuttamat tauot (esimerkiksi jännetupin tulehdus) neulomisessa saattavat aiheuttaa hallitsemattoman pakkovirkkuloosin puhkeamisen neuloottisella henkilöllä.
Pakkoneuloosin syitä ei tarkkaan tiedetä. Neuloosia esiintyy kuitenkin usein saman suvun naisissa, joten tila saattaa olla jossain määrin perinnöllinen tai tarttuva. Tilaa tavataan hyvin harvoin miessukupuolen edustajilla ainakaan neuloosiin asti edenneenä, joten miehiset sukuelimet suojannevat henkilöä pakkoneuloositartunnalta.
Pakkoneuloosia ei voida hoitaa (vrt. tilan paheneminen), joten neuloottisen henkilön ympäristön tulee suhtautua tilaan ymmärryksellä ja tarjota kaikki käytettävissä oleva tukensa pakkoneuloottiselle henkilölle." Novitan keskusteluklubista bongattua

"Ykköstyypin startiitissa neulojalla on vaikka mitä ideoita, mutta hän ei pääse missään alkuun. Jos neuleen vain saisi aloitettua, se kyllä edistyisi, mutta startiittia potevalle aloittaminen on miltei mahdotonta. ... Kakkostyypin startiitissa neuloja aloittaa maanisen vimman vallassa aina vaan uusia neuleita, vaikka entisiä on kesken kiljoona." http://velhottaret.net/

Sorry, ei kuvia tässä postauksessa.