Juuh, että oikein ulkomailla käytiin. Se on tällaisille mökkihöperöille neljän seinän sisällä viihtyville aikas iso juttu. Tiistaina hypättiin Helsingissä laivaan ja seilattiin Tukholmaan. Päivä MM-potkupalloinnostuneessa kaupungissa ja illalla taas laivaan. Supertiivistettynä reissu meni oikein hyvin. Pikkupuffa tutkaili kaikkea outoa ympärillä olevaa niin, ettei meinannut malttaa nukkua päikkäreitä ja eka laivayökin oli hiukan outo. Mutta reippaasti tyttö sinnitteli eikä turhia kiukutellut. Kotona harjoiteltua pottailua hyödynnyttiin sujuvasti laivahytin pöntön reunalla, mitäs väliä sillä on mikä astia siinä alla on!

Mutta mutta. Pakko myöntää, että hiukan torso oli reissu omalta kannaltani; minähän innostuin koko reissusta vasta kun tajusin mahdollisuuden lankashoppailuun. Ja siippakin antoi luvan 200kg lankaostoon - siis nimenomaan 200 kilon - joten ongelma olisi ollut vain ehkä tuo taloudellinen puoli. Tulostin tunnollisesti etukäteen Tuulintuvan ja Ullaneuleen lankakauppavihjeet ja tutkin karttaa. Aloitimme Södermalmilta ja suunnistimme Marias garniin. Hämmästytin itsenikin pärjäämällä (kieltämättä jo ruostuneella) ruotsillani ja ulosastuessani olin 330kr köyhempi mutta 300g rikkaampi. Kyseisessä liikkeessä itsevärjättyjä lankoja olisin voinut ostella vaikka kuinka paljon, mutta hillitsin itseni kuvitellen ostelevani vähän joka liikkeessä.

Photobucket

Vasemmalla pinkkiä sukkalankaa, oikealla kelta-ruskeaa huivilankaa; nämä siis liikkeen omaa värjäystuotantoa, ja keskellä Lucca Fino -merinoa, josta kaavailin jotain Pikkupuffalle (yllätys?).

7 tuntia on yllättävän lyhyt aika shoppailulle, kun kaupat on ripoteltu laajalle alueelle, työntää lastenvaunuja ja miettii lapsen (ja isänsä) syömisiä ja nukkumisia samaan aikaan. Jotenkin kruunun-euron suhdekin tuntui jotenkin hankalalta, kitupiikkinä yritin mielessäni laskeskella hintoja ja muistella milläköhän hinnalla mitäkin lankaa Suomessa myydään. En halunnut raahata ihan tavallista Regiaa tai muuta vain siksi, että se on ostettu Ruotsista, vaan yritin bongata samalla jotain spesiaalia. Noh, kun tähän yhdistää tuon edellä kuvaillun ajanpuutteen, astuin lopuista kaupoista ulos tyhjin käsin. Ehkä pieni syy oli, että siippa yllytti osta nyt jotain, jos haluat, osta vaan . Höh, mitäs kivaa on siinä sitten kun ei edes pääse uhmailemaan... Samalla ehkä pieni ääni takaraivossa myös muistutti sulla niitä omituisia lankanyssäköitä on kotonakin, pitäiskö ensin miettiä mitä mistäkin tekee ja sit vasta ostaa tarpeen mukaan. Masentavaa, olen järkevä, taloudellisesti ajatteleva (lue: kitupiikki) ja tylsä ihminen.

Mutta olihan se reissu ihan jees kuitenkin. Tulipa lomailtua. Laivallakin meni monta tuntia Rose Heartsin neulomisen sijasta nukkumiseen....